среда, 27. јул 2016.

Kada vas u banci ponize životom koji niste postigli, evo šta da uradite!

Jednog dana leta gospodnjeg, iako koristite mobilnu aplikaciju za sva moguća drkanja sa bankom, put će vas naneti u neku filijalu... I vi ćete ući u punu salu, uzeti svoj broj i čekati smerno, kao da vas pozivaju na strašni sud. Ako budete baš gladni kao ja, štrpkaćete pileće prstiće i pomfrit koji vam je ostao od ručka, brisaćete ruke o stolicu i praviti se da niko ne primećuje šta radite.

Kada vas lutrija neizbežnosti prozove i vi priđete pultu, dok obavljate jednostavnu transakciju podizanja deviza sa računa, lepa krupnooka Ana pogledaće vas duboko u oči i pitaće vas da li imate račun kod njih i da li ste zaposleni, iako zna odgovor na to pitanje... Kada joj budete potvrdili ono što obe znate, znaće da je postigla kontakt i pokušaće da vam uvali kreditnu karticu koja pruža mnoge pogodnosti.



Ana će vam reći sledeće:
Sa računom koji vam ja nudim, pored bla bla bla provizije, imaćete i sledeće pogodnosti:
  • Zdravstveno osiguranje koje pokriva carski rez
  • Mesečne rate za garnituru nameštaja
  • Mesečne rate za turistički aranžman
  • Mesečne rate za zamenu guma na kolima
  • Mesečne ratu za druge mesečne rate ako vas je neka banka pre nas zajebala

A onda će vas očajnički pogledati u nadi da imate sređen život kao neko ko bi to u vašim godnama trebalo, jer tako joj je pisalo u scenariju koji prati ne bi li dobila bonus, a vi ćete morati da je razočarate. Jer u skorije vreme u stanju ste da porodite jedino gajbu piva posle basketa, ne treba vam garnitura namešteja budući da ste podstanar, od turizma planirali ste da se samoubijete u Tuskoj pomoću novca koji vam duguje radio Beograd, od guma vam trebaju jedino točkovi za bicikl ili ako može ceo bicikl, a dovoljno ste pametni da sa bankama ne ulazite u veze, već samo onako na jedno veče kad se napijete...

No, Ana je čovek, i vi joj ništa od ovoga nećete reći. Ona samo radi svoj posao. Vi samo živite svoj život. Pa neka sve to bude dostojanstveno koliko može.

Reći ćete joj: Hvala Ana, javiću vam se kad moj život bude ispunjavao vaša očekivanja.


Ona će vam za svaki slučaj poslati svoj kontakt mejl, a vi ćete na povratku kući razmišljati da li da joj napišete ljubavno pismo... Jer, šta ako je u vama videla nešto posebno, neki potencijal... Šta ako je njen start za neki budući život bio nešto više od pukog ostvarivanja bonusa?

Нема коментара:

Постави коментар